Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 2010.05.29.

Ezt a napot már régen bejegyeztük a naptárba.Favágás és hazaszállítás. Nem semmi dolog, vagy 3 hétig hárman, később ketten dolgoztunk rajta. A favágás nem gyerekjáték, adott is izgalmat eleget,no meg a fáradtság...de eljött a fenti nap.Hetek óta  vihar,felhőszakadás néhol jégeső. No ezért drukkoltunk nagyon. Sikerült! Nem esett, nem csapott be egy segítség sem,így nekem nem is kellett a komoly munkát végezni. Már előtte nap kiterveltem,hogy kemencés kiflit fogok sütni, de titokban mert ha nem sikerül...csak eltüntetem.

Otthon ledagasztottam ,kint csak formázni kellett. Lett kolbászos, meg sajtos. Szerintem jól sikerült, de biztosan mindenkinek tetszett mert nem is maradt csak 3 db az egész szakajtóból.

 

Vannak még apró örömök hatvanon túl... és ez ilyen volt.

Kép

Kép

 


2010.04.04.

 

Húsvét vasárnap van. Volt már ennél jobb is, de rosszabb sose legyen! Az itthoni gyerekeinket meghívtuk ebédre, Már jó előre megterveztük mit mikor kell kivenni a hűtőből, mikor kell lesózni a sonkát, beáztatni, tyúkot levágni stb. A sütiket is már hét közben megsütöttem. A cseh krémes meg is bánta, mert jól megszáradt a teteje, nemhogy össze puhult volna. Azért meg lehet enni.

Ádám unokám hozta a formáját, nem evett egy jó ideig kint volt a kocsiban. Csak a pudingos, zselés tortával lehetett becsalogatni.Szeretném látni 18-20 éves korában is így csinálja majd? Jaa, hogy azt már nem érjük meg!  Nem bizony...

Azért remélem holnap eljön locsolkodni. A kinderek már glédában állnak, meg a csokinyuszi.Tavaly műanyag vödörbe gyűjtötték az ajándékot, tojásokat, nyuszikat.Ha nem lesz szégyenlős, biztosan lesz megint sok.

 

Kép

 

 

2009.10.11.

 

A múlt héten 4 nap Veszprémben voltam,jól esett egy kis kiruccanás.Egyik nap találkoztam egy ötvenentúli fórumtársammal. Még nagyon szép idő volt, ismerkedtünk beszélgettünk a sétálóutcát, vettük bírtokba.

Ha vasárnap akkor főzés, csak ma egy kicsit másképp...

A reggel galambpucolással indult.Leves és paprikás készült belőle, pirított tarhonyával.Feltettem főni és felporszívóztam, kicseréltem a szép szőnyeget a télire, közben karfilolt főztem holnapra rántani, pudingot is készítettem.Szóval, nagyon meg voltam elégedve magammal.
A papa még nem jött a betonozásból, de addig még had puhuljon az a paprikás, hogy finomabb legyen.Itt történt a baj, mint afféle intenetguru ,nagymama... csak egy pillanatra beültem a számítógép mellé, mit csinálhatnak a fórumtársaim ilyenkor? Mire ezt megtudtam, kiléptem a konyhába, háát... szénné égett az egész paprikás. Áradt a bűz, a füst...a lábast is el kell dobni.

Sírni tudtam volna, de  mint egy gyerek attól féltem mit szól a papa? Ezt megúsztam, de azért nem dícsért meg.Mire megjött gyorsan ,vegakaja, rántott gomba, rántott karfiol... Szóval amit holnapra szántam.Most már csak nevetek, de így jár egy internetnagyi hatvanon túl...

 

 

 

2009.09.29.

Örömteli dolgot írok most ide,mert ez is van szerencsére. Ugyan már régebb óta gyakoroljuk a biciklizést illetve a gurulást a lejtős udvaron, egyensúlyozást. Mit mondjak
ment,ment de elég türelmetlen. Úgy szeretné ha mindjárt tudna. Mostanában nagyon szépen fejlődött és ez meghozta a sikerélményt. Kedden megtanult egyedül kétkeréken, ahogy ő mondja.

A héten beteg volt ,majdnem minden nap volt itt valameddig és alkalom volt gyakorolni.Ma, pénteken már egész jól megy. Többször rá kellett szólni, hogy lasabban... És még az otthoni kék biciklijével még nem is próbáltuk.Nagyon örülök neki, de ő is. Néha kis eldőlés felbosszantja, persze az én miattam van, de sebaj!

 

2009.09.27.

Megint elérkezett a szüret ideje,sőt már azt hiszem el is múlt. Nem voltam csak 5 nap dolgozni. Ez nagyon kis pénzecske, de azért jó ez is. Feltöltődöm, sok kedves ismerőssel találkozom, beszélgetünk. Nem örömteli dolgokról most mert nem fizetnek a szőlőért és a várható ár is 40.- Ft alatt lesz.Most aztán igazán tudom értékelni, hogy kivágtuk a szőlőt.Azóta nem is lehetett gazdaságosan termelni egy évben sem.

Ma vasárnap van nem kellet főzni sem csak egy kis kelkáposzta főzeléket meg hurka,kolbászt sütöttem.Ilyen úgy sem szokott lenni a menzán.

Adtam a lazításnak.Napok óta tervezgetem, hogy a turis anyagból milyen pachwork takarót kellen varrni, ma elkezdtem és sikerült is befejeznem. A pontosság kívánnivalót hagy maga után, de az összevarrás technikájából sokat elsajátítottam. Néhány eszköz meg egy adag türelem kellene hozzá és lehetne nagyon szép dolgokat csinálni. A szőnyeg persze telis-teli van szösszel, cérnával, de sebaj... remélem tetszeni fog Zsófinak, mert hogy neki szántam ,és bele is szerkesztettem a nyári takaróját.

Kép

  

2009.07.12.

Történtek itt azóta is dolgok, de leginkább a nyárnak az elmúlt 2 hete jelentette a fontosabb eseményeket. Már másik blogomban leírtam az első hét történetét nagyvonalakban.

Itt csak arról számolok be, hogy Zsófi unokám ma vett rész először lóversenyen. Már a héten gyakoroltak, de szerintem túl sokan voltak a táborban. A Pejkóékhoz jár már régóta lovagolni. Nagyon szereti a lovakat, meg jó a társaság, a lányok is jól ismerik egymást. Ha tehetné késő estig kint lenne. Visszatérve, jól sikerült a verseny a kategóriájában igen sokan(20 körül) voltak és negyedik lett. Ügyesen ment és ennek mindketten nagyon örültünk.

Útban a lovarda feléKép

 

 Ja és csúcsot döntöttünk ma másban is. Négyszer kellett kimenni a lovardába.Ilyen még nem volt csak 3x a legtöbb,mert kinnmaradt a fényképezőgép töltője. Ki a csuda tudja mindenre figyelmeztetni? Rákérdezni? 6 előtt indult a busza, de még így is sokat kellett várni mert késett. Most már azt várom, hogy megérkezett-e Veszprémbe,mert most először teljesen egyedűl utazott.  Na jó, nagylány, de talán éppen azért is féltjük,mert amúgy csak gyerek még.

 Lassan 10 óra, de már nagyon fáradt vagyok.
Holnap ,pihenésképpen barack lekvár főzés! Hurrááá!

2009.04.18.

Ezt a napot be kell írjam.A papa ma 66 éves .Szűk családi körben ünnepeltünk, illetve emlékeztünk Krumplis rétest sütöttem, mert azt kért. És én lefényképeztem magam a tükörből.Azért még ma megpróbálok tőle is egy fotót kicsikarni.Talán menni fog,ha nem árulom el, hogy ide szeretném feltenni.

Kép

 2009.04.13.

Itthon volt a nagyunokám. nem sikerült megünnepelni a szülinapját,mert mind a 2 nap lovagolni volt,most meg már elmentek. Azért összedobtam egy ipari tortát,és elvitték.Biztosan ízleni fog. Ők nagyon hálás vendégek mert mindent szeretnek és dícsérgetnek. Kell ennél több egy nagymamának?

A kicsi meg el jött locsolkodni.Éppen itt volt szakállas Tibi és nekem kellett kimenni az udvarra.Elmondta a verset amit együtt tanultunk és nagy örömmel keresgette a fűben a csoki tojásokat, nyuszikat, kindereket, Már egy vödörrel volt neki és nagyon boldog volt.

Ma nagyon boldog nagymama voltam mert mind a 2 unokámtól kaptam puszit. Igaz csak külön-külön ,mert ők nem is találkoztak.Sajnos.

 

 

2009.04.06.

Itt a várva várt tavasz. Virágoznak, illatoznak a fák, csicseregnek a madarak. Nagyon szép.Vagy ezt csak mi, öregek látjuk?

Ovi után nem kell a számítógép elé rogynunk. Már másodszorra voltunk a játszótéren. A Postánál is meg a Nagyjátszón. Már játszott is Ádám, sőt társalgott. Azért módjával.
Láttunk játszótéri balesetet is,egy kisgyerek elharapta a nyelvét, nagyon vérzett. 
Sajnáltuk, én legalábbis.

Kép

 

 

 A kötél mászóka elég kedves volt.

 

 

 

 

Kép

 

 

 Tápláljuk a testet...

 

 

 

 

 

2009.01.13.

Kép

 

Kép

A szilvesztert Ádámmal töltöttem,az is csendes volt, de az volt a jó. Ettünk, ittunk süsüs pezsgőt. Tüzijátékot és Tv-t néztünk.

 Túl vagyunk az ünnepeken. Szép csendes Karácsony sikeredett. Ancsáék is itthon voltak,Zsófi itt is maradt lovagolni. Sajnos csak 2 nap sikerült,de nem baj.Úgy veszem észre szeret itthon.

2008.

 

 

A múlt hét végén Veszprémben jártam a lányoméknál.Igazából, nem is Veszprém hanem Nemesvámos. Ebben a szép kis faluban építettek egy szép házat majdnem a falu végén,de nagyon szeretnek ott.

 

 

  

2008.05.29.

 

 Kép

A szép ház,még
nem egészen
készen.

 

 

 

 

 Szombaton a Bakonyban túráztunk, vasárnap informatikai versenyen voltunk Zsófival amit a hasonló című bejegyzésekben leírtam.

Jó volt egy kicsit kimozdulni.

Hétfőn egy nap pihenő és következik az itthoni unokázás,amit nagy örömmel csinálok még akkor is ha néha van egy kis összezördülés Ádámmal.


2008.06.04.


Újabb 3 napos ciklus, mert Ádám beteg és nem mehet óvodába. Mindent bevetünk a papával,hogy egy kis színt vigyünk az együttlétbe.
Bújócskázás, sátrazás, vizeskedés, mert nagyon meleg van.Persze a Carton elmaradhatatlan.

 Kép

 

 

Íme a sátor az udvaron.

 

 

   

 Kép

Itt, egy kis összeállítás a tanyáról, de legjobban az erdőben szeret bőcörögni a nagyapával.

 

2008.06.09.

Ma egy kicsit izgalmas napom lesz. A lábamról egy szemölcsöt vesznek ki. Nem nagy ügy, de azért egy kicsit félek,mert eddig még csak altatásban vágtak,most meg csak helyi érzéstelenítéssel.

TÚLÉLTEM !

Igaz vagy 3 órát vártam beöltözve, illetve levetkőzve a műtéthez, de nem lett semmi probléma.

Ma még pihengettem, pedig jött Ádám, de megértette és jót játszott szinte egyedül. Mindent felépített, kirakott...

Kép

Unoka híjján ötletek a szabadidő hasznos eltöltéséhez:

Kép Kenyérsütős próbálkozások.

Kép

 

 

Virágoskert híjján, a kedvenceim.

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 2008.07.06.

Beindul a nyári nagyüzem. Zsófi elé csak Pestig kellett menni.Nagyon meleg volt,de azért jól utaztunk.

2008.07.07.

Reggel Zsófit lovardába, 3/4 8-ra Ádámért.
10-ig aludt utána nálunk játék,Tv-zés.

Kép 

 

 

Fogadtatás...

 

 

 

 

Kép 

 

...és a lovarda udvara.

 

 

 

 

Délután a Tiszára mentünk Ádámmal,szerinte Köröstorokba. Mindegy. Nagyon kell rá figyelni mert annyi a gyerek, hogy ha félrenézek, már elég megtalálni és jön a kétségbeesés !!!
Már nagyon tudta a lángos és fagyiárús helyeket.

1/2 8-ra Zsófiért lovarda,így teljes a nap,közben főzés.
És ehhez a papa asszisztál ami nagyon jólesik.

 

 2008.07.13.

Ma ünnepeltük Ádám 5. szülinapját, ami ugyan 15-én van,de vasárnap alkalmasabb,mert többen tudunk itt lenni.

 Kép

 

 

 Zsófi segített a készülődésben...

 

 

Kép

 

 

...és egy kis összeállítás.

 

 

 

 

 

2008.07.18.

Pillanatképek a lovaglásról. Ezeket a képeket Judit készítette, azért ilyen szépek. Andris is szeret lovagolni, meg egy kicsit ismerkedni a magyar lányokkal.

 

Kép

 

Kép  

  Kép 

  

2008.07.28.

Újabb szép fejezet kezdődött,remélem folytatódik is.
A két unokám kezd összebarátkozni.Ez nagyban köszönhető Zsófi hozzáállásának na meg a kicsi tanulás vágyának számítógépes játék ügyben. Hiába, ha ez hozza össze őket, el kell fogadni.

Szép esténk volt, és ez az első, hogy mindkettő egyszerre hallgatta a Mami meseolvasását.Szerintem nem is igen lesz már ilyen mert Zsófi nagyon nyomul,
kinövi a meséket és különben is rengeteget olvas. 
Erre is megtaníthatná Ádámot, majd később.

2008.08.21.

Szülinapról maradt finomságokkal vártam Zsófit,be is jött az ipari joghurt torta és a vicces keksz a"sü-gér".

 Kép

Kép

 

 

 

 

                    

2008.08.28.

"Tanyások" vagyunk.Norbiék nyaralni vannak Ancsáéknál. A héten szerencsére jó idő van.Szeretném látni őket, főleg Ádámot, hogy érzik magukat.
Nyugi...  A kutya meg a macska mindig vár, biztosan azok is unatkoznak.

 

 2008.09.12 .

Kép

 

Mióta ebédet hordunk több idő jut a sütkérezésre.
Igaz összejött több névnap, születésnap is.

 

      Kép   

 

Ádám nemigen szereti a sütit, de azért dínótortát kért a névnapjára.
Mitmondjak ? Feladta a leckét.

 

 

 
 
 
Most a Zsófién töröm az agyam,az muffin lesz mert el is kell küldeni. A többit elfelejtettem lefényképezni.

 

Kép

Dolgozni is járok a szőlő átvételhez Bokrosra, de sokkal kisebb a szüret mint lenni szokott.Azt hiszem azért ez is jó lesz egy kis kikapcsolódásnak. 

Kép

 

Kép

 

Közben egy kis kreatív
program Ádámmal.
Nem mondhatom, hogy
"vigyorog mint a töklámpa".
 

                                                                                   

  

 

 

    2008.10.17.

Vége a szüretnek, holnap megyek a fizetésért.
De jó lenne egy új monitort venni,mert ez az öreg már mindig rendetlenkedik.
Regisztráltam az ötvenentúl.hu oldalra és mostanában nagyon sok a levelezni valóm.Egy találkozón is voltam Pesten,jól esett a kis kiruccanás.Így legalább tudjuk kivel váltunk szót, illetve írást.

2008.10.22.

Kézimunka szakkőrre járok.Karácsonyi díszeket horgolunk.Mások mint a tavalyiak,meg 1-2 terítőt is.Szeretnék megtanulni keresztszemest varrni is. Mostanában olyan divatosak képnek és terítőnek horgolással kombinálva.Legalább ki lehet mozdulni néha. illetve ki lehetne de így ki is kell.És ez jó.

2008.10.24.

Megvettem a monitort,nagyon jó már,hogy nem kapcsol ki állandóan.

Tegnap a tanyán voltunk.Készítettem néhány képet a kékfrankos szőlő ültetvényekről.Csodálatos a szüret utáni színeivel.

Kép

 

 

  

2008.11.12.

Közeledik a Karácsony és beszorultunk a szobába.
Megkezdtem a kézimunkázást.Mostanában apró fenyődíszeket készítek,amelyek a fotógalériában meg is jelentek.Angyalkák, kis fenyők ,csillagok és idén új a hóember. Ádám már el is vitte a magáét.

Szombaton topik találkozóra megyek Pestre. Az Ötvenen túliakkal találkozunk már másodszorra.

Kép

Készítettem nekik is 1-1 kis ajándékot.Remélem tetszeni fog nekik.
Íme a tabló amit a multkori tali után szerkesztettem,most tanította Zsófi a PIXIA használatát.

2008.11.23.

Megtörtént a második találkozó. A Nyugatinál lévő McDonalds-ban beszélgettünk.Gyerek adagot ettem,hogy elhozhassam Ádámnak a mesefigurát.Örült is neki, de az egész mese szereplői kellettek volna szerintem.Voltak hiányzók és újak is.A fórumon jobban megy a társalgás ha személyesen is ismerjük egymást.

Megcsináltam a 2.tablót,íme:

 

Kép

  

 

 

 

 Vasárnap Szentesen voltunk Díszmídár kiállításon.

Nagyon sok szebbnél szebb pinty,kanári,papagáj és még ki tudja milyen madarak voltak.Volt egy nagy kígyó is.A papát is elcsaltuk,mert van annak a gyereknek nagyapja is!

Kép Kép

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

Kép